شهروندان: حجاب اجباری خاکریز از دست‌ رفته حکومت است

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۱/۲۳

فرماندهی انتظامی اعلام کرد طرح «عفاف و حجاب» از ۲۵ فروردین اجرا می‌شود. اخیرا خبرهایی هم از تصمیم برای ممنوع‌الخروج کردن مخالفان حجاب اجباری منتشر شد. شماری از شهروندان به ایران‌اینترنشنال گفتند این تهدیدها تاثیری بر اراده زنان و مقابله با تحمیل سبک زندگی دلخواه حکومت ندارد.

فرماندهی انتظامی تهران روز چهارشنبه اعلام کرد طرح موسوم به «عفاف و حجاب» از روز شنبه ۲۵ فروردین در همه معابر و اماکن عمومی با «جدیت بیشتر» دنبال خواهد شد.

این اطلاعیه ساعاتی پس از سخنرانی عید فطر علی خامنه‌ای با تاکید بر برخورد شدید دستگاه‌های مختلف قضایی و امنیتی با «هنجارشکنی دینی» منتشر شد.

خامنه‌ای در هفته‌های گذشته نیز بر ضرورت رعایت حجاب اجباری تاکید کرده و از دستگاه‌های حکومتی خواسته بود در این زمینه فعالانه‌تر عمل کنند.

فرماندهی انتظامی تهران در اطلاعیه خود مدعی شد طرح حجاب و عفاف «مطالبه عمومی و وظیفه قانونی» است و تهدید کرد اگر زنان «قانون و حفظ ارزش‌های اخلاقی و هنجارهای ملی و مذهبی جامعه» را رعایت نکنند با آنان برخورد می‌شود.

سال گذشته نیز احمدرضا رادان، فرمانده کل نیروی انتظامی تهدید کرده بود که تشدید عملیات‌های مقابله با مخالفان حجاب اجباری، دقیقا مانند امسال از روز شنبه ۲۵ فروردین شروع می‌شود.

انتشار اظهارات مهدی باقری، نماینده مجلس شورای اسلامی در روزهای گذشته به نگرانی‌ها درباره ادامه سیاست‌های‌ سرکوب‌گرانه جمهوری اسلامی علیه حقوق زنان دامن زده است.

او ممنوعیت سفر به خارج از کشور را یکی از مجازات‌های در نظر گرفته شده برای «افراد خاطی» در لایحه موسوم به «عفاف و حجاب» اعلام کرده است.

ایران‌اینترنشنال از مخاطبان خود پرسیده درباره این خبر و طرح جدید حکومت برای مقابله با مخالفان حجاب اجباری چه فکر می‌کنند؟

بخش عمده‌ای از پیام‌های شهروندان به ایران‌اینترنشنال تاکید بر گسترده شدن پوشش اختیاری در سطح شهرهای ایران بود.

مخاطبی در همین زمینه گفت شاید اوایل جنبش «زن، زندگی، آزادی» تابویی درباره پوشش اختیاری زنان وجود داشت و نگاه‌ها ناخودآگاه سمت این زنان می‌چرخید اما الان این موضوع بین بسیاری از اقشار مردم در سطح جامعه عادی شده است.

برخی پیام‌ها به فشار سنگین مشکلات اقتصادی و تلاش حکومت برای فرافکنی با وضع قوانین مقابله با حجاب اجباری اشاره داشت. در یک نمونه شهروندی گفت: «گاهی تعجب می‌کنم که این‌ها چه‌قدر از جامعه بی‌خبرند که می‌توانند چنین حرف‌هایی بزنند؟ مگر می‌توانید اوضاع را کنترل کنید؟ آن‌قدر مصیبت بر سرتان ریخته که حجاب بهانه‌تان شده است تا فقط زنان شجاع را آزار دهید.»

شهروندی هم گفت ایران اکنون گرفتار بحران اقتصادی و اجتماعی گسترده شده است. مردم دارند پوست می‌اندازند و مساله مهم برای اکثرشان «بقا»ست: «اگر طرح‌های قبلی‌شان به ثمر رسید این هم می‌رسد.»

برخی هم اعتقاد داشتند طرح قوانینی مانند ممنوعیت خروج از ایران برای مخالفان حجاب اجباری، روشی عجیب برای تنبیه شهروندان است: «حکومت اقرار می‌کند با نگه داشتن شما در داخل کشوری که برایتان ساخته‌ایم، می‌خواهیم عذاب‌تان بدهیم و فرار کردن از این جهنم را برایتان تبدیل به آرزو کنیم.»

مخاطبی وضع این قانون را «شگردی عجیب و مسخره برای حکمرانی و سرشار از بلاهت تصمیم‌گیران» خواند و شهروندی دیگر گفت: «جمهوری اسلامی رسما اعلان گروگان‌گیری کرده است؛ می‌گوید مردم خودمان را گروگان می‌گیریم و نمی‌گذاریم از ایران خارج شوند.»

وضع قانونی برای جلوگیری از خروج زنان برای سفر خارجی، در شرایطی است که بنا بر گفته نمایندگان مجلس، لایحه «عفاف و حجاب» هفته آینده دوباره برای بررسی در اختیار شورای نگهبان قرار خواهد گرفت.

با این‌حال تعدادی از مخاطبان ایران‌اینترنشنال با ارسال پیام‌هایی تاکید کردند حجاب اجباری «خاکریز از دست رفته» جمهوری اسلامی است.

شهروندی با اشاره به طرح‌های شکست‌خورده حکومت در دو سال گذشته برای تحمیل حجاب اجباری گفت: ««قبلا هم گفتند از حساب مردم پول برمی‌داریم و زنان را جریمه می‌کنیم. اما کسی به این تهدیدها اهمیتی نمی‌دهد و هر طور دلش بخواهد لباس می‌پوشد. حجاب را خدا بیامرزد!»

یکی دیگر از شهروندان گفت حکومت در مورد حجاب اجباری، شکستی سنگین متحمل شده و تلاش‌هایش برای وضع قوانین جدید، استقرار حجاب‌بان‌ها، اعمال جریمه‌های سنگین و ممنوعیت‌ها و بگیر و ببندها‌ «دست و پا زدن آخر» جمهوری اسلامی است.

او در ادامه حجاب اجباری را یکی از ارکان‌ها و پایه‌های اساسی حکومت خواند که پس از خیزش انقلابی ایرانیان از دست رفت و گفت: «این‌ها قافیه را در مورد حجاب باختند؛ بدجوری هم باختند.»

شهروندی در پیام خود، مخاطب چنین خبرهایی را صرفا اندک طرفداران باقی مانده نظام خواند تا حکومت به آنان بگوید داریم کاری انجام می‌دهیم. او ادامه داد: «با بگیر و ببند و جریمه و ممنوعیت حجاب رعایت نمی‌شود؛ همان‌طور که حکومت در دهه ۶۰ با پونز کوبیدن به پیشانی جوانان نتوانست پوشش دلخواه خود را تحمیل کند.»

یک شهروند تاکید کرد مقام‌های جمهوری اسلامی هرچند وقت یک‌بار قانونی می‌گذارند تا زنان دارای حجاب اختیاری را بترسانند اما اصلا موفق نیستند و زن‌ها کار خودشان را می‌کنند.

مخاطبی دیگر گفت اینکه حکومت هر روز قانون و ممنوعیتی جدید برای مقابله با نافرمانی مدنی زنان وضع می‌کند بیان‌گر شکست جمهوری اسلامی است.

شماری از مخاطبان تاکید کردند هرچه فشار حکومت بر مردم بیشتر شود، آنان مصمم‌تر به پیش می‌روند.

شهروندی در همین زمینه با اشاره به بیت معروف «گر حکم شود که مست گیرند/ در شهر هر آن‌که هست گیرند» از فراگیر شدن نافرمانی مدنی زنان گفت.

این شهروند تاکید کرد: «خاکریز اول نظام با پوشش اختیاری منهدم شد و حکومت قافیه را در این مورد، به زنان شجاع ایرانی باخت.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها